Metaalbewerking

Lasersnijden
Ponsen
Zagen
Tappen
Knippen
Draaien
Kanten
Boren
Lassen
Frezen
Solderen

Verschillende
soorten metaalbewerking

Lens BV is al jarenlang specialist in metaalbewerking. Bij ons wordt uw materiaal professioneel op maat bewerkt. Wij vervaardigen fijn en nauwkeurig plaatwerk in RVS, aluminium en staal, maar ook dik en zwaarder constructiewerk. We gebruiken hiervoor verschillende soorten metaalbewerking.

Lasersnijden

Lasersnijden is een metaalbewerking waarbij door harde materialen als RVS, staal en aluminium gesneden kan worden. Een geconcentreerde laserstraal snijdt met precisie iedere gewenste vorm uit in het materiaal: van 0,5mm tot wel 20mm dik staal. Wij kunnen uw ontwerp realiseren aan de hand van uw digitale tekening.

Meer over lasersnijden

Knippen

Een veelgebruikte methode om platen mechanisch van elkaar te scheiden is knippen. Het is een snelle en eenvoudige techniek om staal, RVS of aluminium op maat te bewerken. Wij leveren kwaliteit ongeacht de dikte van het materiaal: diktes tot 5mm en met een lengte tot wel 3m.

Meer over knippen

Zagen

Zagen is vaak de eerste stap binnen het productieproces voor het vervaardigen van een frame, deur of andere lichte constructies. Wij zagen voor u groot en klein materiaal voor een hoogwaardig eindproduct.

Meer over zagen

Ponsen

Een snelle en efficiënte methode om met grote kracht RVS, aluminium en verschillende andere soorten plaatmateriaal te vervormen is ponsen. Dit is een productieproces waarbij gaten in het materiaal worden gedrukt met behulp van een stempel en een matrijs.

Meer over ponsen

Kanten

Kanten is een metaalbewerkingstechniek die wordt gebruikt bij plaatwerken. Het is een goede methode voor het vervormen van materiaal. Om een bepaalde vorm te creëren kan een plaat gebogen worden of kan er een hoek in worden gezet. Hierbij maken wij gebruik van een computergestuurde kantbank waarbij een 3D-tekening de basis vormt voor complexe zettingen.

Meer over kanten

Tappen

Tappen is het handmatig of machinaal aanbrengen van o.a. een metrische schroefdraad in een gat. Om het gewenste eindresultaat te garanderen maken wij gebruik van diverse vormen van tappen.

Meer over tappen

Draaien

Draaien is een voorbeeld van een verspanende metaalbewerking. Het metaal wordt hierbij op een draaibank rondgedraaid en gesneden. Met deze populaire methode kunt u zowel handmatig als automatisch allerlei vormen creëren uit verschillende materialen, van aluminium tot kunststof.

Boren

Boren is een toegankelijke techniek om gaten te maken in metaal. Het doel hierbij kan zijn het verdiepen van gaten of om het materiaal van schroefdraad te voorzien. Met onze kennis en gereedschap kunnen wij nauwkeurig en snel gaten boren voor het gewenste resultaat.

Meer over boren

Lassen

Een perfecte methode om metalen op een sterke manier te verbinden is lassen. Mede door het gebruik van slimme opspanningen op onze speciale lastafels worden vervormingen en het trekken van het materiaal voorkomen. Onze vakmannen lassen zowel MIG/MAG en TIG met diverse materialen als RVS, aluminium en staal.

Meer over lassen

Frezen

Het frezen van metaal is een verspaningstechniek waarbij je met een machine kleine stukjes metaal weghaalt van het originele product. De computergestuurde freesmachine maakt met roterende bewegingen gleuven en gaten in het materiaal totdat het de gewenste vorm heeft aangenomen.

Solderen

Een bekende verbindingsmethode waarbij verschillende metaaldelen onder verhitting worden verbonden is solderen. Dit gebeurt met behulp van toevoegmateriaal zoals zilver of tin.

Lens BV, uw specialist in metaalbewerking

Metaalbewerkingsbedrijf Lens is dé specialist in metaaltechniek. U kunt bij ons terecht voor professionele metaalbewerking van alle soorten metalen. Wij zijn gericht op het leveren van gegarandeerde kwaliteit en voldoen aan de klantwens. Voor al onze projecten wordt optimaal maatwerk geboden.

Uw idee, ons vakmanschap

Lens BV