Metaalbewerking

Lasersnijden
Ponsen
Zagen
Tappen
Knippen
Draaien
Kanten
Boren
Lassen
Frezen
Solderen

Verschillende
soorten metaalbewerking

Karakteristiek voor Lens BV is de diversiteit van ons aanbod. Wij vervaardigen fijn en nauwkeurig plaatwerk in RVS, aluminium en staal, maar ook dik en zwaarder constructiewerk. We gebruiken hiervoor verschillende soorten metaalbewerking.

Lasersnijden

Lasersnijden is dé methode voor het bewerken van metalen; Van RVS, staal en aluminium. Een geconcentreerde laserstraal snijdt met precisie iedere gewenste vorm uit in het materiaal: van 0,5mm tot wel 20mm dik staal. Wij kunnen uw ontwerp realiseren aan de hand van uw digitale tekening.

Knippen

Een veelgebruikte methode om platen mechanisch van elkaar te scheiden is knippen. Het is een snelle en eenvoudige techniek om staal, RVS of aluminium op maat te bewerken. Wij leveren kwaliteit ongeacht de dikte van het materiaal: diktes tot 5mm en met een lengte tot wel 3m.

Zagen

Zagen is vaak de eerste stap binnen het productieproces voor het vervaardigen van een frame, deur of andere lichte constructies. Wij zagen voor u groot en klein materiaal voor een hoogwaardig eindproduct.

Ponsen

Een snelle en efficiënte methode om met grote kracht RVS, aluminium en verschillende andere soorten plaatmateriaal te vervormen is ponsen. Dit is een productieproces waarbij gaten in het materiaal worden gedrukt met behulp van
een stempel en een matrijs.

Kanten

Kanten is een productietechniek die wordt gebruikt bij plaatwerken. Het is een goede methode voor het vervormen van materiaal. Om een bepaalde vorm te creëren kan een plaat gebogen worden of kan er een hoek in worden gezet. Hierbij maken wij gebruik van een computergestuurde kantbank waarbij een 3D-tekening de basis vormt voor complexe zettingen.

Tappen

Tappen is het handmatig of machinaal aanbrengen van o.a. een metrische schroefdraad in een gat. Om het gewenste eindresultaat te garanderen maken wij gebruik van diverse vormen van tappen.

Draaien

Een populaire techniek voor het verspanen van materiaal waarbij het metaal op een draaibank wordt rondgedraaid en gesneden. Met deze methode kunt u zowel handmatig als automatisch allerlei vormen creëren uit verschillende materialen, van aluminium tot kunststof.

Boren

Boren is een toegankelijke techniek om gaten te maken in metaal. Het doel hierbij kan zijn het verdiepen van gaten of om het materiaal van schroefdraad te voorzien. Met onze kennis en gereedschap kunnen wij nauwkeurig en snel gaten boren voor het gewenste resultaat.

Lassen

Een perfecte methode om metalen op een sterke manier te verbinden is lassen. Mede door het gebruik van slimme opspanningen op onze speciale lastafels worden vervormingen en het trekken van het materiaal voorkomen. Onze vakmannen lassen zowel MIG/MAG en TIG met diverse materialen als RVS, aluminium en staal.

Frezen

Het frezen van metaal is een verspaningstechniek waarbij je met een machine kleine stukjes metaal weghaalt van het originele product. De computergestuurde freesmachine maakt met roterende bewegingen gleuven en gaten in het materiaal totdat het de gewenste vorm heeft aangenomen.

Solderen

Een bekende verbindingsmethode waarbij verschillende metaaldelen onder verhitting worden verbonden is solderen. Dit gebeurt met behulp van toevoegmateriaal zoals zilver of tin.

Uw idee, ons vakmanschap

Lens BV