Lassen van metaal

Lassen is een veelgebruikte verbindingstechniek. Door gebruik te maken van warmte of druk worden metaaldelen met elkaar verbonden. Bij het lassen liggen de smeltpunten van de basismaterialen en toevoegmaterialen dicht bij elkaar. Er zijn diverse lastechnieken voor onder andere het lassen van RVS, aluminium en staal.

Wat is lassen?

Bij het lassen versmelten twee materialen tot één geheel door gebruik te maken van hoge temperaturen of druk. Op de verbindingsplaats wordt het materiaal in vloeibare toestand gebracht. Vervolgens wordt er materiaal toegevoegd dat doorgaans dezelfde samenstelling heeft. Dit zorgt voor continuïteit tussen de te verbinden onderdelen. Lassen verschilt van solderen, want bij het lassen smelt ook het materiaal van het werkstuk en niet alleen het toevoegmateriaal.

MIG en TIG lassen

Er zijn verschillende lasmethodes. Voor welke methode wordt gekozen, hangt onder meer af van het materiaalsoort, het type constructie en de lashouding. MIG lassen is een methode waarbij het smeltbad wordt beschermd door een inert gas. Dit veelzijdige lasproces kenmerkt zich door de mate waarin het te automatiseren is en de hoge neersmelt. Vaak wordt voor TIG lassen gekozen als er een zeer hoge laskwaliteit behaald moet worden. Dit handmatige lasproces vereist een hoog vaardigheidsniveau van de lasser en de snelheid ligt lager dan bij bijvoorbeeld MIG lassen. Bij MIG lassen is de afsmeltende lasdraad namelijk elektrode en toevoegmateriaal in één.

Metaal lassen

Bij Lens BV kunnen wij dun plaatwerk lassen, maar ook voor dik en zwaarder constructiewerk bent u bij ons aan het juiste adres. Karakteristiek voor ons bedrijf is de diversiteit van ons aanbod. Of u nu RVS, aluminium of staal wilt laten lassen. Wij denken al in een vroeg stadium met u mee over de mogelijkheden.

Rvs lassen

RVS is een populair materiaal omdat het watervast is en goed tegen alle weersomstandigheden kan. Daarbij is RVS uitermate geschikt voor maatwerk en is het een duurzaam materiaal. RVS-producten zijn goed af te werken op diverse manieren en in meerdere RAL kleuren. Samen met ons team zorgen wij voor de juiste afwerking van uw producten.

Aluminium lassen

Aluminium is een zeer goede geleider van warmte, waardoor het lassen van aluminium de nodige ervaring vereist. Bent u op zoek naar een professioneel en ervaren bedrijf voor het lassen en bewerken van aluminium? Dan bent u bij Lens BV aan het juiste adres.

Staal lassen bij Lens

Staal valt te lassen met diverse lastechnieken, zowel met TIG lassen en MIG lassen worden stevige lasverbindingen gemaakt. Wij zorgen voor het mooiste resultaat. Heeft u een vraag of een idee waarvoor u graag de mogelijkheden wilt bespreken? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u een kijkje achter de schermen? Meldt u zich dan aan voor een fabrieksbezoek.

Meer lezen over lassen? Hieronder een aantal interessante blogs:
Lastechnieken uitgelegd: hoe Lens BV sterke metaalverbindingen creëert
Verschillende lasmethodes met eigen kenmerken en toepassingen

Meer weten over lassen?

Neem gerust contact op!