Lasersnijden van staal, RVS en aluminium

Lasersnijden is dé methode voor het bewerken van metalen; van rvs tot staal en aluminium. Een geconcentreerde laserstraal snijdt met precisie iedere gewenste vorm uit in het materiaal: van 0,5mm tot wel 20mm dik staal. Wij kunnen uw ontwerp realiseren aan de hand van uw digitale tekening.

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een metaalbewerking waarbij met een extreem gebundelde lichtstraal door harde materialen als rvs, staal en aluminium gesneden kan worden. Het gaat bij lasersnijden om een elektromagnetische stralingsbron die een lichtbundel van 3,5kW projecteert op een zeer klein oppervlakte, waardoor warmte het materiaal plaatselijk smelt tot op de 20 micrometer nauwkeurig.

Lasersnijden metaal

Wij snijden metalen voor eigen productie. Metaal lasersnijden doen we zeer nauwkeurig met onze CO2 lasersnijmachine. Hiermee snijden wij met gemak platen staal, aluminium en RVS in diverse diktes. Hoewel dun plaatwerk ons sterkste punt is, snijden wij staal tot wel 20mm dik!

Staal lasersnijden

Voor staal lasersnijden hebben wij standaard staalsoorten DC01 en Ympress 250 voorradig liggen in diktes van 1 tot en met 20mm dik. Deze grootformaat platen (3000 x 1500mm) passen allemaal prima onder onze lasernsijmachine. Is dit niet dik of groot genoeg? Dan weten we vaak ook nog een andere oplossing.

RVS lasersnijden

RVS lasersnijden doen we op dezelfde lasersnijmachine. RVS hebben wij in de kwaliteiten RVS304 en RVS316 op voorraad liggen in diktes van 0,5 tot en met 12mm. RVS heeft vaak ook een cosmetisch doeleinde. Zo hebben wij platen ongeslepen, maar ook een geslepen afwerking beschikbaar uit voorraad. De geslepen RVS platen zijn geslepen met een korrel K320 en zijn voorzien van een beschermfolie welke tijdens het laseren op de plaat blijft zitten. Hiermee verzekeren wij een smetteloos snijbeeld en beschermen wij de producten ook bij verdere bewerkingen. Naast de voorradige RVS soorten hierboven zijn er allerlei bijzondere soorten beschikbaar zoals RIMEX, Mirror8, Lederstructuur en natuurlijk traanplaat.

Aluminium lasersnijden

Aluminium lasersnijden? Ook dat is mogelijk. Aluminium is een gevoelig en lichtgewicht materiaal, desondanks is het erg goed in het opnemen van warmte. Hierdoor is ook de dikte en de snelheid beperkt. Standaard hebben wij uitsluitend ALMG3 voorradig in diktes 1 tot en met 5mm dik. Soms kunnen we net iets dikker, maar dit luistert zeer secuur. Ook hier zijn natuurlijk allerlei bijzondere varianten mogelijk waaronder traanplaten en soms zelfs gecoate plaat!

Meer weten over lasersnijden?

Neem gerust contact op!