Poedercoaten

Lens is een in Rotterdam gevestigd metaalbewerkingsbedrijf dat onder andere gespecialiseerd is in poedercoaten. Dit is een van de laatste stappen in het bewerkingsproces van een product. Een hoogwaardige poedercoating zorgt voor een optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Wat is poedercoaten precies, hoe ziet het proces eruit en wat zijn de voordelen en mogelijkheden?

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is het aanbrengen van een dekkende laag over blank metaal waarbij het poeder wordt versmolten (gemoffeld) aan het metaal in een oven. Dit wordt ook wel elektrostatich poedercoaten genoemd. Het grote voordeel van poedercoaten is dat de coating het metaal beschermt tegen corrosie en weersinvloeden. Daarnaast krijgt het metaal door de poedercoating een mooie en toepassende kleur met bijbehorend effect. Een uitgebreidere uitleg leest u in ons blogitem Wat is poedercoaten en hoe doen we dit bij Lens in Rotterdam?

Poedercoaten: een binnen- en buitentoepassing

Bij poedercoaten geldt dat iedere coating een binnentoepassing is, maar niet dat iedere coating ook een buitentoepassing is. Dit heeft voornamelijk te maken met de duurzaamheid, slijtvastheid en verkleuring. Zo zijn structuurcoatings in mindere mate geschikt als buitentoepassing en wordt er bij zwaar en industrieel gebruik, geadviseerd om met een twee-lagensysteem te werken. Dit houdt in dat er eerst een epoxy-primer wordt aangebracht, waarna het object pas wordt voorzien van de gewenste coating. Ook bij verzinkt staal maken wij gebruik van deze strategie om oneffenheden in het oppervlak te voorkomen. Om het moment dat de coating beschadigd door gebruik, voorkomt de zinklaag/primer dat het metaal zal roesten.

Voor buitentoepassing kunnen wij objecten ook voorzien van een anti-graffiti-coating. Voornamelijk voor objecten die in de publieke ruimte staan, is dit zeer geschikt. Zoals de naam al doet vermoeden, hecht zich niks op deze ondergrond, waardoor het bestand is tegen bijvoorbeeld graffiti.

Oneindig veel mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij maken ook gebruik van diverse soorten structuur poedercoating, bijvoorbeeld: fijnstructuur, grofstructuur, metallic en nog veel meer speciale (architectuur) structuren. Voor ieder project hebben wij een passende structuur poedercoating. Daarnaast hebben wij diverse mogelijkheden qua kleur, afmetingen, diktes, materiaalsoorten, hoeveelheden en voorbehandeling. Niks is voor ons echt te gek.

Kleuren

Poedercoaten doen we in diverse kleuren. Zo maken we metaal bijzonder! Of het gaat om matzwarte stalen taatsdeuren voor in een woonkamer, brandweerrode bronzen afsluiters voor de brandweer of signaalwitte verkeerspaaltjes voor in een nieuwe woonwijk. Bij Lens zijn wij gespecialiseerd in het poedercoaten van alle soorten metaal in alle maten en vrijwel alle kleuren. Van deurkrukken tot installatiekasten, van kluizen tot keukenachterwanden. Bij Lens spuiten wij alles met de hand én met passie! Het grote voordeel hiervan is dat moeilijke voorwerpen met vreemde hoeken door ons gespoten kunnen worden. Daarnaast spuiten wij tussen de 10 en 20 verschillende kleuren (RAL en specials) per dag, wat als voordeel heeft dat levertijden relatief kort zijn, kleine oplages mogelijk zijn en speciale kleuren voor ons dagelijkse kost zijn.

Naast alle standaard RAL kleuren (mat 30% of zijdeglans 70%) kan er ook gekozen worden uit een grote verscheidenheid aan specials. Dit maakt uw project pas echt UNIEK! U kunt hierbij denken aan diverse structuur poedercoating, bijvoorbeeld: fijnstructuur, grofstructuur, metallic en nog veel meer speciale (architectuur) kleuren. Voor ieder project hebben wij een bijpassende kleur. En weet u het niet zeker? Wij spuiten graag een staaltje in uw gewenste kleur om u te overtuigen!

Afmetingen

Qua afmetingen en hoeveelheden draaien wij onze hand niet om voor een uitdaging. Dik, dun, recht, rond, groot, klein, nieuw, oud. Alles is mogelijk op het gebied van poedercoaten. Daarnaast spuiten wij nagenoeg alle metaalsoorten wat ervoor zorgt dat wij pas tevreden zijn als u dat bent. Wij houden van een uitdaging en vinden het daarom belangrijk om met u mee te denken in het gehele coatingtraject. Van het voorbehandelen tot het ophangen tot de eindafwerking en het inpakken.

Uw specialist in poedercoaten

Lens heeft jarenlange ervaring met metaalbewerking, waaronder poedercoaten. Bij ons in Rotterdam gebeurt alles onder één dak: van ontwerp tot aan de afwerking. Heeft u een idee voor een project of product om te laten maken? We gaan er graag mee aan de slag. Of het nu gaat om serieproducten, enkelstuks of een prototype: u bent van A tot Z verzekerd van een constante kwaliteit. Daarnaast bent u met één telefoontje of bezoekje aan ons pand in Rotterdam volledig op de hoogte.

 

De mogelijkheden bespreken?

Neem gerust contact op!