Structuur poedercoating: De soorten en toepassingen

Structuur poedercoating is er in verschillende soorten. Elk type heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden.  U leest er alles over in deze blog.

8 februari 2023 - Lens B.V.

Fijnstructuur poedercoating

Poedercoaten met een zeer fijne korrel zorgt voor een gladde en fraaie afwerking. Het is ideaal voor het afwerken van meubels, voertuigen en andere objecten waarbij esthetiek belangrijk is.

Grofstructuur poedercoating

Grofstructuur poedercoatings zijn gericht op functionaliteit in plaats van esthetiek. Deze poedercoatings zijn voorzien van een ruwere en grovere structuur, wat ze ideaal maakt voor toepassingen waarbij grip en antislip eigenschappen belangrijk zijn. Zoals op trappen en andere oppervlakken waar mensen kunnen uitglijden.

Hamerslag poedercoating

Tot slot zijn er hamerslag poedercoatings, die een uniek, gestructureerd oppervlak hebben dat lijkt op het oppervlak van geslepen staal. Dit type poedercoating wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen, zoals in fabrieken en op machines, om een stevige en duurzame afwerking te garanderen.

Poedercoating ter bescherming en decoratie

In het algemeen bieden poedercoatings een duurzame en veelzijdige manier om voorwerpen te beschermen en te decoreren. De verschillende soorten poedercoatings, zoals fijnstructuur, grofstructuur en hamerslag, bieden elk hun eigen unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden.

Lastig om een keuze te maken?

Twijfelt u over welke poedercoating het best geschikt is voor uw toepassing? Wij hebben de kennis in huis om met u mee te denken. Vele RAL kleuren zijn uit voorraad beschikbaar. Ook beschikken wij over een showroom met een colour wall. Hier kunt u met een ruime selectie aan samples de juiste kleur selecteren voor uw product. Van specials tot reguliere RAL kleuren, er zit altijd iets tussen wat past bij uw product!

Professioneel advies?

Koen staat u graag te woord