Wat doen we

Engineering
Metaalbewerking
Oppervlaktebehandeling
Montage

Engineering

Voor het idee en de ontwikkeling van compleet nieuwe producten bent u bij ons aan het juiste adres. Lens BV onderscheidt zich door bij klanten in een vroeg stadium aan tafel te zitten. Wij denken graag met u mee over de esthetische kanten, de technische haalbaarheid, maar ook over het kostenefficiënt ontwerpen en produceren van een nieuw product. Onze kracht zit in een gedegen voorbereiding waarbij we vooraf aandacht besteden aan bijvoorbeeld plaatuitslagen of lasmethodes, maar ook aan de uiteindelijke afwerking.

De eerste stap in ons werkproces is een sterke kop koffie met een goed idee. We gaan aan de slag met uw ideeën en wensen en werken het uit tot een 3D-model. De plaatuitslagen worden gegenereerd met behulp van diverse softwarepakketten waarmee wij onze computergestuurde lasersnijmachine en kantbank aansturen.

Een goede voorbereiding is bij ons meer dan het halve werk. Wij denken vooruit. Vooral bij enkele stuks en kleine serieproducties bereiden we ons goed voor op alle aspecten die een rol spelen voordat het product wordt gemaakt. Samen met een team van technici, ontwerpers en specialisten kunnen wij u optimaal ondersteunen én leveren wij kwalitatief goede producten die voldoen aan uw eisen.

Metaalbewerking

Wij verrichten diverse werkzaamheden op het gebied van plaatbewerking, constructiebankwerken, lastechniek en montage. In onze metaalbewerkingsafdeling werken onze gespecialiseerde vakmensen in een modern machinepark en met conventionele machines aan uw product.

Karakteristiek voor Lens BV is de diversiteit van ons aanbod. Wij vervaardigen fijn en nauwkeurig plaatwerk met hoge afwerking in RVS, aluminium en staal, maar ook dik en zwaarder constructiewerk.

Wij zorgen samen met ons team voor de juiste afwerking van uw producten. Door de jarenlange ervaring in onze eigen spuiterij excelleren onze metaalbewerkers in het vaststellen van het juiste afwerkingsniveau. Van onze eigen spuiterij, een externe anodiseur of direct naar de klant: wij garanderen een prachtig eindresultaat.

Meer over metaalbewerking

Oppervlakte­behandeling

Het is belangrijk om producten goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wij zorgen door een divers assortiment aan oppervlaktebehandelingen dat de producten met een hoge kwaliteit worden afgewerkt. De belangrijkste aspecten van uw product zijn de juiste bescherming, een goede hechting en een mooie uitstraling.

Een goede poedercoating hecht aan een schone en vetvrije ondergrond. Wij behandelen onze en uw metalen onderdelen voor met een chemische voorbehandeling. Dit houdt in dat wij zorgdragen voor een schoon product, voorzien van een conversielaag: een beschermende laag met optimale hechting van de poedercoating aan het metaal.

Wij gebruiken poedercoating van een hoge kwaliteit voor de juiste afwerking. We beschikken over een zeer ruim assortiment aan kleuren: vrijwel alle RAL kleuren en diverse specials. Op onze colour wall zijn meer dan 500 speciale kleuren te bezichtigen.

Meer over oppervlaktebehandeling

Montage

Een Lens-product is vaak een onderdeel van een groter geheel. Van verlichtingsarmaturen, trappen, leuningen tot elektronische kasten: iemand moet het monteren. Wij hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in montages op locatie. Wij kennen onze producten immers het best en werken, door onze kennis van metaal, aan een prachtig eindresultaat. Wij beschikken over ons eigen vervoer en gereedschap, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we uw eindproduct goed kunnen plaatsen.

Het afmonteren van producten kunt u ook bij ons onderbrengen. Van een mechanisch stukje handgereedschap tot een geheel geassembleerd verlichtingsarmatuur: wij beschikken over veel ervaring om uw producten af te monteren volgens uw eisen en wensen. Wij leveren niet alleen het halffabricaat, maar wij dragen ook zorg voor uw gehele product.

Transport

Metalen producten passen vrijwel nooit in een postpakket. Over het algemeen is het of zwaar, groot, onhandig, kwetsbaar, veel of een combinatie daarvan. Transport is daarom ook niet altijd vanzelfsprekend en vaak een op maat geleverde dienst.

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij uw producten verpakken en transporteren. Met onze eigen vervoersmiddelen brengen wij producten die wij hebben gemaakt. Maar ook halen wij producten op die wij voor onze klanten mogen bewerken.