Oppervlakte­behandeling

Chemisch voorbehandelen
Beitsen
Fosfateren
Poedercoating
Lakken (nat)

Verschillende
behandelingen

De belangrijkste aspecten van uw product zijn de juiste bescherming, een goede hechting en een mooie uitstraling. Het is belangrijk om producten goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wij zorgen door verschillende oppervlaktebehandelingen dat de producten met een hoge kwaliteit worden afgewerkt.

Chemisch voorbehandelen

Om metaaloppervlakken gereed te maken voor het aanbrengen van een deklaag, behandelen wij deze chemisch voor. Van ontvetten en spoelen tot de applicatie van een conversielaag: wij dragen zorg voor een zorgvuldige chemische voorbehandeling.

Beitsen

Beitsen is een chemische oppervlaktebehandeling waarbij wij met zuren het oppervlakte diepgaand kunnen reinigen. De verschillende metaalbewerkingen, zoals knippen, zagen, en lassen tasten het natuurlijk oppervlak aan. Zowel voor als tijdens het productieproces worden diverse materialen voorzien van vetten en oliën ter bescherming. Wij verwijderen de vette laag door te beitsen. Met een beitsbehandeling herstel je de natuurlijke staat van elk metalen oppervlak waardoor het weer een beschermende deklaag heeft.

Zinkfosfateren

Een effectieve chemische oppervlaktebehandeling is zinkfosfateren. Hierbij behandelen we met een fosfaatoplossing het metalen oppervlak. Dit gebeurt door het materiaal eerst met zuren te overgieten waarna een beschermende fosfaatlaag ontstaat. De beschermingslaag voorkomt roest en slijtage van het materiaal.

Chromateren

Een zeer doeltreffend proces om aluminium te beschermen tegen oxidatie. Op het materiaal ontstaat een dunne conversielaag die uitstekend geschikt is om op te poedercoaten. Chromateren is een geschikte voorbehandeling voor het creëren van een betere hechtlaag voor het poedercoaten of lakken van uw product.

Poedercoaten

Poedercoating is het elektrostatisch aanbrengen van poeder op metaal om het een beschermlaag te geven. Het metaal verhitten wij in een oven, waardoor het smelt, vloeit en uithardt en een sterke coating ontstaat. Wij hebben vele RAL-kleuren en specials op voorraad. Van mat, zijdeglans tot fijnstructuur. De methode zorgt voor een beschermende laag op het materiaal tegen roest en alle weerelementen.

Lakken (nat)

(Nat)lakken is een proces waarbij vloeibare lak in een vloeibare vorm op een product wordt aangebracht met behulp van een spuitinstallatie. Wij brengen met ons natlaksysteem een of meerdere laklagen aan op het materiaal, afhankelijk van het materiaal en gewenste effect.