OVER LENS

Lens begon als een klein familiebedrijf in 1940 en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van meer dan 20 vakmensen. Geen project onmogelijk en geen uitdaging te groot. Dat is Lens!
ONS TEAM

Onze historie

1940
1940

Het zit in de familie

De zwagers Jo Luthard en Philip Sutter haalden stalen platen uit het ruim van een gebombardeerd schip in de Waalhaven en wisten deze uit de handen van de bezetter te houden. Ze startten een bedrijf aan de Korte Hillestraat in Rotterdam, waar de stalen platen werden verwerkt tot in kleur gespoten haardplaten. Luthard & Sutter werd L en S en de firma Lens was geboren!

1950
1950

Verhuizen uit 'nood' geboren

De watersnoodramp zorgde ervoor dat de productie in de Hillestraat onmogelijk werd. Geholpen door de gemeente Rotterdam konden Philip en Jo een professionele plaatwerkerij en spuiterij bouwen op de huidige locatie aan de Plompertstraat 26. Door de grotere productiecapaciteit besloten de compagnons zich te storten op andere producten van staal. De stalen toiletkasten met 10 jaar garantie op staal, lak en elektra deden hun intrede. Revolutionair voor die tijd! Uitbreiding was alweer nodig, dus achter het pand werd een extra loods gebouwd.

1970
1970

Innovativiteit zorgt voor verdere groei

Speciaal werk zat de mannen in het bloed en eigen fabricage en verkoop was een must. De Lens hogedruk autowasmachine werd bedacht en geproduceerd. Aan het eind van de jaren 70 werd Lens door John Sutter (zoon van Philip) overgenomen. Er was meer oppervlakte noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de vraag, dus wederom werden er extra loodsen bijgebouwd.

1980
1980

Bijzondere metalen klantspecifieke producten

De techneut puur sang John stortte zich op het fabriceren van producten op klantspecificatie. Vraag naar stalen en RVS producten op maat namen een vlucht. Slagboomkasten, meldzuilen en lessenaars werden vanaf dat moment van A tot Z geproduceerd. Zelfs het mechaniek achter het eerste parabolische filmscherm: een technisch hoogstandje.

1990
1990

De huidige koers wordt ingeslagen

Onder leiding van John Sutter en Erik Sutter (3e generatie Sutter) werden de huidige contouren van de firma Lens zichtbaar. Speciaal op klantspecificatie vervaardigde producten werden de kerntaken van de firma.

2000
2000

3e generatie neemt het stokje over

John ging met een welverdiend pensioen en Erik nam de zaak van hem over. Industriële stalen producten, zoals in de jaren 70 tot 2000, zijn minder in trek, doordat grote industrie verdwijnt uit het Rotterdamse stadsgezicht. Er moesten nieuwe producten en klanten worden gevonden naast de reeds bestaande opdrachtgevers.
Het productaanbod van Lens werd veel breder. Van grote producten voor de (scheepvaart)industrie, unieke objecten voor de entertainmentbranche, bijzondere projecten voor architecten en te gekke kunstwerken, alles is mogelijk!

2010
2010

Nieuwe klantgroep en producten

Naast de bestaande industriële producten vonden we een nieuwe aantrekkelijke doelgroep: architecten en vormgevers. Mooie producten en speciale kleuren vormden de nieuwe norm. En Tom Sutter (4e generatie Sutter) kwam het bedrijf versterken.

2020
2020

Lens BV in een compleet nieuw jasje

Nieuwe productieprocessen en het succes van het maken van complete projecten en mooie producten zorgden voor de noodzaak van meer oppervlakte. Een nieuw pand op naastgelegen grond werd gebouwd. Kantoren en fabrieken in de nieuwe stijl; modern, representatief en overzichtelijk. Ontwerp, productie, constructie, montage en afwerking gebeurt allemaal onder één dak. Naast logistieke voordelen zorgt dit voor kortere doorlooptijden, lagere kosten en flexibiliteit. Je bent van A tot Z verzekerd van een constante kwaliteit en met één telefoontje of bezoekje ben je volledig op de hoogte. Of het nu gaat om een serieproducten, enkelstuks of een prototype, je krijgt altijd topkwaliteit, een op maat gemaakte oplossing en alle aandacht die het project nodig heeft.

Ook bijzonder: Als leerbedrijf dragen we bij aan de ontwikkeling van jonge vakmensen en Wajongers die weinig perspectief hebben. Zij krijgen bij Lens een kans!

2023
2023

Nieuwe spuiterij

In mei 2023 hebben we onze nieuwe spuiterij in gebruik genomen. De spuiterij is voorzien van een moderne spuitcabine, waardoor we nu meer mogelijkheden hebben en vooral duurzamer kunnen werken. We hebben verschillende maatregelen genomen om onze efficiëntie en productiecapaciteit aanzienlijk te verhogen. Zo hebben we de loopafstanden verkleind, voldoende bufferplaatsen gecreëerd, onze traversen verlengd en de ovencapaciteit vergroot tot ruim 4 bij 2 meter.
Daarnaast hebben we gezorgd voor voldoende licht, goede isolatie van ons pand, een gedegen plan en optimale arbeidsomstandigheden. Dit heeft geresulteerd in een lager gasverbruik en een verhoogde productie.
Video
Video

Erkend leerbedrijf

Als leerbedrijf dragen we bij aan de ontwikkeling van jonge vakmensen. Jongeren lijken het steeds minder interessant te vinden om te werken met hun handen en tastbare producten te maken. Wij willen leerlingen van praktijkscholen en VMBO’s laten zien wat ze allemaal kunnen en laten voelen hoe mooi het is om zelf iets tastbaars te maken.

We vinden het elke keer weer bijzonder om iemand te zien groeien. Verschillende stagiaires hebben zich inmiddels ontwikkeld tot metaalbewerker.

Wajongers

Een groep die weinig perspectief heeft, maar enorm veel te bieden. Wij hebben verschillende jongeren met een Wajong indicatie in dienst. Het is prachtig om ze bij ons te zien opbloeien. Ze horen vaak hun hele leven wat ze niet kunnen. Wij kijken niet naar onmogelijkheden, we zoeken hun kwaliteiten en passen daar ons productieproces op aan. ​

Het is ongelooflijk wat een beetje aandacht en normaal omgaan met iemand kan doen. Dit is te zien in de mooie documentaire van VGR over onze jongens en te lezen in dit krachtige artikel in de Panorama.

INVESTERING IN DUURZAAMHEID

We willen de impact op het milieu tot een minimum beperken en investeren doorlopend in duurzame bedrijfsmiddelen en technieken, zoals:

  • 218 zonnepanelen voor een energie neutrale metaalbewerking
  • Hergebruik van materialen en grondstoffen
  • Bewuste omgang met en gerichte inzet van energie
  • Een natlakinstallatie die geschikt is voor het verwerken van oplosmiddelvrije lakken
  • Een kleurenmengsysteem waarmee per kleur de juiste hoeveelheid verf kan worden aangemaakt
  • Een waterzuiveringsinstallatie
  • Een voorbehandeling met chroomvrije conversielagen
Wij werken met trots voor o.a.