Poedercoaten Rotterdam

Lens heeft al ruim 80 jaar ervaring met poedercoating in Rotterdam. Bij ons in Rotterdam gebeurt alles onder één dak. Wij gaan graag aan de slag met uw poedercoat project. Of het nu gaat om serieproducten of enkelstuks: u bent van A tot Z verzekerd van een constante kwaliteit. Lees alles over poedercoaten in Rotterdam.
Neem contact op

Poedercoatbedrijf in Rotterdam

Sinds 1940 is Lens hét toonaangevende poedercoatbedrijf in Rotterdam. Wij zijn dé autoriteit op het gebied van poedercoating. Als vooraanstaand poedercoatbedrijf bedienen we diverse sectoren met vakmanschap en passie. Bij ons in Rotterdam brengen we een scala aan kleuren aan op allerlei oppervlakken. Ons gedreven team van ervaren poedercoaters streeft er dag in, dag uit naar om de mooiste producten te voorzien van verbluffende kleuren. We bieden een uitgebreid palet aan kleuren poedercoating, waaronder de bekende RAL-kleuren die als standaard worden beschouwd. De meest voorkomende afwerkingen zijn zijdeglans (70%), mat en fijnstructuur. Daarnaast hebben we ook diverse speciale kleuropties beschikbaar. Bij grote volumes kunnen we vrijwel elke gewenste kleur op maat maken. Onze deskundige specialisten in ons poedercoatbedrijf in Rotterdam staan te popelen om uw project te voorzien van een adembenemende kleurafwerking.

Poedercoaten in Rotterdam

Poedercoaten is een populaire oppervlaktebehandelingstechniek die wordt gebruikt om een duurzame en beschermende afwerking op verschillende materialen aan te brengen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op poedercoaten. We zullen de voordelen, het proces, de kosten en andere belangrijke aspecten van poedercoaten behandelen, zodat je een beter inzicht krijgt in deze coatingtechniek.

Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is een oppervlaktebehandelingstechniek waarbij een poedercoating op een materiaal wordt aangebracht. Het proces begint met het aanbrengen van een elektrostatisch geladen poeder op het oppervlak. Vervolgens wordt het materiaal verhit, waardoor het poeder smelt en een sterke, duurzame afwerking vormt.

Het proces van poedercoaten

Het proces van poedercoaten omvat verschillende stappen:

  1. Voorbereiding van het oppervlak: Het te coaten materiaal wordt grondig gereinigd om vuil, vet en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit zorgt voor een goede hechting van de poedercoating.
  2. Aanbrengen van de poedercoating: De poedercoating wordt elektrostatisch op het oppervlak gespoten. Het poeder hecht zich aan het materiaal vanwege de elektrostatische lading.
  3. Verhitting: Het materiaal met de aangebrachte poedercoating wordt in een oven geplaatst en verhit. Bij verhitting smelt het poeder en vormt het een vloeibare film. Deze film reageert chemisch en creëert een sterke hechting met het materiaal.
  4. Uitharding: Nadat het materiaal uit de oven komt, wordt de poedercoating uitgehard. Dit gebeurt bij een bepaalde temperatuur gedurende een specifieke periode. Uitharding zorgt voor de definitieve uitharding en versterking van de coating.

Voordelen van poedercoaten

Poedercoaten heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere coatingtechnieken:

  1. Duurzaamheid: Poedercoatings bieden een uitstekende bescherming tegen corrosie, UV-straling, krassen en slijtage. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee.
  2. Milieuvriendelijk: Poedercoatings zijn vrij van oplosmiddelen en bevatten geen schadelijke stoffen. Ze zijn milieuvriendelijker dan vloeibare coatings.
  3. Breed scala aan kleuren en afwerkingen: Poedercoatings zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, texturen en afwerkingen. Hierdoor zijn er vele mogelijkheden voor het creëren van de gewenste uitstraling.
  4. Efficiënt gebruik van materiaal: Bij poedercoaten wordt het poeder dat niet aan het oppervlak hecht, teruggewonnen en opnieuw gebruikt. Dit minimaliseert verspilling en zorgt voor een efficiënt gebruik van materiaal.

Lens BV en poedercoaten

Rotterdam is een belangrijke hub voor coatings in Nederland, en poedercoaten is een veelgebruikte techniek in de regio. Lens bied hoogwaardige oppervlaktebehandelingen voor diverse toepassingen, variërend van industriële tot decoratieve toepassingen.

Als het gaat om poedercoaten in Rotterdam, zijn er tal van gespecialiseerde bedrijven die deze diensten aanbieden. Lens heeft state-of-the-art faciliteiten en expertise om aan de uiteenlopende coatingbehoeften van klanten te voldoen. Of het nu gaat om het coaten van metalen onderdelen, aluminium profielen of andere materialen, Lens poedercoat hoogwaardige resultaten.

Aluminium poedercoaten

Een van de meest voorkomende toepassingen van poedercoaten is op aluminium materialen. Aluminium poedercoaten biedt een uitstekende bescherming tegen corrosie en zorgt voor een esthetisch aantrekkelijke afwerking. Het wordt vaak gebruikt voor aluminium profielen, ramen, deuren, gevels en andere architecturale toepassingen.

Wat kost poedercoaten?

De kosten van poedercoaten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, de grootte van het object, de complexiteit van de vorm en de gewenste afwerking. Het is raadzaam om een offerte op te vragen om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Over het algemeen is poedercoaten een kosteneffectieve oplossing op lange termijn vanwege de duurzaamheid en levensduur van de coating, goedkoper zelfs dan een natlak.

Glansgraad van poedercoating

De glansgraad van een poedercoating verwijst naar de mate van glans of reflectie van het oppervlak na het aanbrengen van de coating. Poedercoatings zijn verkrijgbaar in verschillende glansgraden, variërend van hoogglans tot mat. De keuze van de glansgraad hangt af van de gewenste esthetiek en het toepassingsgebied van het gecoate object.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Hoe lang gaat een poedercoating mee?
Poedercoatings zijn zeer duurzaam en gaan meestal tientallen jaren mee, afhankelijk van de blootstelling aan externe factoren en het onderhoud van het gecoate object.

2. Kan poedercoaten worden toegepast op kunststof materialen?
Nee, poedercoaten is een techniek die voornamelijk wordt toegepast op metalen materialen en niet op kunststof.

3. Is poedercoaten beter dan natlakken?
Beide coatingtechnieken hebben hun eigen voordelen en toepassingen. Poedercoaten is echter over het algemeen duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker dan natlakken.

 

4. Kan een poedercoating worden gerepareerd als deze beschadigd is?
Ja, beschadigde poedercoatings kunnen worden gerepareerd door het beschadigde gebied opnieuw te coaten. Dit vereist echter expertise en moet worden uitgevoerd door en in een gespecialiseerd coatingbedrijf. Op locatie is reparatie niet mogelijk.

5. Is poedercoaten geschikt voor buitentoepassingen?
Ja, poedercoatings zijn uitstekend geschikt voor buitentoepassingen vanwege hun weerbestendigheid en bescherming tegen corrosie.

Conclusie

Poedercoaten is een veelgebruikte oppervlaktebehandelingstechniek die duurzame bescherming en esthetische afwerking biedt aan diverse materialen. In Rotterdam is Lens BV het gespecialiseerde coatingbedrijf die hoogwaardige poedercoatingdiensten aanbieden. Aluminium poedercoaten is een populaire toepassing van deze techniek. De kosten van poedercoaten variëren afhankelijk van verschillende factoren, en de glansgraad kan worden aangepast aan de gewenste esthetiek. Over het algemeen biedt poedercoaten vele voordelen en is het een duurzame oplossing voor diverse coatingbehoeften.

Ons metaalbewerkings-bedrijf in Rotterdam

Plompertstraat 24
3087 BD Rotterdam
Metaalbewerking in Zuid-Holland

Tel: 010 283 9900
E-mail: info@lensbv.nl

MEER WETEN OVER POEDERCOATEN?

Koen staat u graag te woord!