Lastechnieken uitgelegd: hoe Lens BV sterke metaalverbindingen creëert

In de metaalbewerkingsarena vormt lassen de ruggengraat voor duurzame en krachtige metalen constructies. Lens BV, een voorloper in de metaalindustrie, staat bekend om zijn geavanceerde lastechnieken die resulteren in hoogwaardige metaalverbindingen. Deze educatieve verhandeling werpt een grondige blik op de gebruikte lastechnieken, de wetenschap achter het lassen en waarom dit vitaal is voor duurzame constructies.

12 maart 2024 - Lens B.V.

De kern van lastechnieken

Lassen is het proces waarbij materialen, voornamelijk metalen, permanent samenkomen door verhitting, druk, of een combinatie daarvan, met als doel sterke en duurzame verbindingen te creëren die bestand zijn tegen diverse belastingen en omstandigheden.

Lastechnieken bij Lens BV

Lens BV past geavanceerde lastechnieken toe die zijn afgestemd op de unieke eigenschappen van diverse metalen. Enkele opmerkelijke methoden bij Lens BV zijn:
MIG/MAG-lassen
MIG- en MAG-lassen maken gebruik van continue draadtoevoer om de lasboog te voeden. Deze methode, favoriet bij het lassen van aluminium, biedt snelle en efficiënte resultaten.
TIG-lassen
TIG-lassen, een precisietechniek met een niet-afsmeltende elektrode, vindt toepassing bij het lassen van dunne materialen zoals roestvrij staal, met een hoge mate van controle.
Autogeenlassen
Autogeenlassen, oftewel vlamlassen, gebruikt een vlam om metalen te smelten en te verbinden met een mengsel van zuurstof en brandbaar gas. Geschikt voor dunne materialen, is het veelzijdig in sectoren zoals reparaties, sieradenproductie, en loodgieterswerk.
Weerstandlassen
Weerstandlassen, ook puntlassen genoemd, maakt gebruik van elektrische weerstand om materialen snel en efficiënt te verbinden, vooral nuttig in de auto-industrie voor het nauwkeurig lassen van metalen platen.
Hardsolderen
Hardsolderen verbindt metalen met een legering met een lager smeltpunt dan de te verbinden materialen. Deze techniek, vaak toegepast bij de productie van huishoudelijke apparaten en sieraden, biedt duurzame verbindingen zonder volledige smelting.

Wetenschap achter het Lassen

Succesvol lassen vergt diepgaand begrip van factoren zoals temperatuur, laspositie, en materiaaleigenschappen.

Duurzaamheid en Sterkte

Lens BV’s zorgvuldige toepassing van lastechnieken resulteert in duurzame constructies met de nodige sterkte, bestand tegen corrosie, extreme temperaturen, en mechanische belasting.

Conclusie

Lastechnieken, de hoeksteen van de metaalindustrie, worden bij Lens BV met precisie toegepast. De combinatie van geavanceerde technologie en diepgaande wetenschappelijke kennis leidt tot duurzame, sterke metalen constructies die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Meer de diepte in over lassen met voor, nadelen en toepassingen? Lees dan vooral de blog: Verschillende lasmethodes met eigen kenmerken en toepassen 

Nog vragen?

Tom staat u graag te woord