Staal boren

Bij het maken van het perfecte eindproduct, is staal boren iets wat vaak voorkomt bij Lens. Staal boren wordt vaak door een vakman gedaan, omdat het een stuk lastiger is dan boren in hout of steen.

Wat is boren?

Boren is een verspanende bewerking. Met een boor maken wij een rond gat in een object. Hiervoor gebruiken een boormachine en een metaalboor. De kop van de boor kan ronddraaien of het object zelf, bij gebruik van een draaibank. Zo haalt het snijgereedschap met twee of meer snijkanten tegelijk enkele spanen weg uit het te bewerken product. Boren in metaal wordt vaak overgelaten aan een vakman, omdat het een stuk lastiger is dan boren in steen of hout.

Staal boren bij Lens

De gespecialiseerde vakmensen van Lens werken in een modern machinepark met hoogwaardige machines aan al uw producten. De metaalbewerkingsafdeling bestaat uit meerdere specialisten, waardoor wij een zeer divers aanbod hebben. Van staal boren tot RVS boren, aluminium boren en schroefdraad tappen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wij zorgen voor een hoge afwerking van al uw plaatwerk.

Ook rvs boren is mogelijk

Voor RVS boren is een metaalboor nodig die met cobalt is gelegeerd. Deze boren vragen om zeer zorgvuldig gebruik. De boor is namelijk zeer hard door de cobalt legering, waardoor deze bij verkeerd gebruik gemakkelijk breekt. Daarnaast wordt RVS na verhitting harder, waardoor koelen essentieel is bij het boren in een hard metaal als roestvrij staal. Een mooie klus voor onze specialisten, die met zorg en aandacht aan de slag gaan met uw opdracht.

Aluminium boren

Aluminium boren is uitdagend, omdat de spaanders die hierbij vrijkomen vaak van de spiraal slingeren. De juiste veiligheidsmaatregelen zijn dus zeer belangrijk. De relatief zachte metaalsoort valt goed te boren met een HSS geslepen metaalboor of in sommige gevallen een standaard rolgewalste metaalboor. Dun aluminium hoeft niet altijd gekoeld te worden tijdens het boren.

Schroefdraad tappen kan ook!

Wilt u schroefdraad in het gat snijden? Dat kan ook! Het geboorde gat wordt voorzien van schroefdraad, voor diverse toepassingen. Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor vragen over maatwerk.

Wilt u een kijkje achter de schermen? Meldt u zich dan aan voor een fabrieksbezoek.
Lees een interessante blog over In RVS boren, hoe werkt dat? 

Meer weten over staal boren?

Neem gerust contact op!