In RVS boren, hoe werkt dat?

Hoe werkt in RVS boren precies? Wat zijn de stappen en hoe pakken we dit aan bij Lens? U leest er alles over in deze blog.

 

8 februari 2023 - Lens B.V.

Een speciale boor

Het boren van RVS is een proces dat speciale gereedschappen en technieken vereist. Dit is omdat roestvrij staal een zeer hard en sterk materiaal is dat moeilijk te bewerken is met conventionele gereedschappen.

Om te beginnen met boren, moet er gebruik worden gemaakt van een boor van hoge kwaliteit die speciaal is ontworpen om gaten te maken in RVS. Deze boor kan worden uitgerust met een speciale punt van HSS cobalt.

Juiste instellingen

Vervolgens moet de boor worden ingesteld op de juiste snelheid en toerental. Dit is belangrijk omdat RVS een hard materiaal is dat veel warmte kan genereren tijdens het boren. Als de boor te snel wordt gebruikt, kan dit leiden tot oververhitting en schade aan de boor en het werkstuk.

Eenmaal op de juiste snelheid en toerental ingesteld, kan de boor in het RVS worden gedraaid om het gat te maken. Hierbij is het belangrijk om te smeren en te koelen met boor- snijolie. Tijdens het boren is het belangrijk om regelmatig te controleren of de boor op de juiste manier in het materiaal snijdt en of er geen speling is. Als de boor niet goed in het materiaal snijdt, kan dit leiden tot onnauwkeurige gaten of zelfs schade aan de boor.

Afwerking

Na het boren kan het gat worden afgewerkt door middel van afschuining, ook wel een soevereining genoemd. Dit is om ervoor te zorgen dat het gat vlak is en dat er geen scherpe randen zijn die de integriteit van het materiaal kunnen aantasten.

In het algemeen is in roestvrij staal boren een tijdrovend en nauwkeurig proces dat veel ervaring en kennis vereist. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, is het raadzaam om het werk uit te besteden aan een professioneel bedrijf dat ervaren is in het boren van RVS. Wij helpen u graag!

Meer weten over RVS boren?

Jeroen staat u graag te woord