Draad tappen

Om schroeven en bouten in een oppervlak vast te kunnen draaien, heeft u schroefdraad nodig. We kunnen niet altijd hameren, boren of spijkeren. Wat kunnen wij in zo'n geval wel doen? Dat is schroefdraad tappen.

Wat is schroefdraad?

Schroeven zijn voorzien van schroefdraad. Deze schroefdraad zorgt ervoor dat u een schroef of bout kunt bevestigen in objecten. De draad maakt het mogelijk dat wij een schroef vast kunt draaien. Schroefdraad is een groef in een gat waarin wij de schroef kunnen bevestigen. Deze loopt in een spiraalvorm op ronddraaiende wijze omhoog of omlaag. In een gat wordt dit ook wel binnendraad genoemd. Loopt het om een as, dan heet dit ook wel buitendraad.

Waarvoor gebruikt u schroefdraad?

RVS tappen, staal tappen en aluminium tappen zijn veelvoorkomende werkzaamheden die wij uitvoeren. Schroefdraad wordt namelijk zeer veel gebruikt met als doel om twee voorwerpen met een draaiende beweging aan elkaar te bevestigen.

Soorten en maten

De meest voorkomende binnendraad is metrisch schroefdraad. Metrisch binnendraad wordt aangeduid met de hoofdletter M. Het getal dat achter deze letter wordt geplaatst, geeft de grootste diameter van draad aan. Wij kunnen in diverse voorsnijdiameters het plaatwerk van schroefdraad voorzien.

Draad tappen in platstaal

Wij kunnen uw producten boren of lasersnijden. Vervolgens kunnen we middels diverse taparmen desgewenst schroefdraad tappen in stalen producten. Indien nodig kunnen onze deskundige medewerkers ook handmatig schroefdraad tappen. Dit doen we snel en nauwkeurig na het voorboren. Bij het tappen is het van groot belang dat het geboorde gat kleiner is dan de buitendiameter van de tap, zodat er nog een binnendraad in het materiaal gesneden kan worden.

Soevereinen

Soevereinen is een mechanische bewerking die je toepast na het boren van een gat. Hier gebruiken we een speciale soevereinboor voor, die het geboorde gat aan de bovenkant kegelvormig verbreed. Deze verbreding in een hoek van 90 graden heeft dezelfde vorm als de kop van een schroef, zodat de hele schroef netjes in het plaatwerk valt.

Soevereinen

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Wij garanderen het mooiste resultaat! Voor vragen of ideeën kan u altijd contact met ons opnemen. We bespreken de mogelijkheden graag met u. Ook in het geval van spoed!

Wilt u een kijkje achter de schermen? Meldt u zich dan aan voor een fabrieksbezoek.

Meer weten over draad tappen?

Neem gerust contact op!