Metaal knippen

Een veelgebruikte methode om platen mechanisch van elkaar te scheiden is metaal knippen. Het is een snelle en eenvoudige techniek om staal, RVS of aluminium op maat te bewerken. Metaal knippen doen we bij Lens ongeacht de dikte van het materiaal: diktes tot 5mm en met een lengte tot wel 3 meter.

Knippen van metaal: hoe werkt dat?

Hoe werkt het knippen van metaal precies? Een schaar is een gereedschap waarmee wij een plaat in tweeën kunt delen. Knippen is een scheidende bewerking. Het knippen van metaal doen wij met een guillotineschaar. Een guillotineschaar werkt in principe ongeveer hetzelfde als een handschaar. Twee messen bewegen naar elkaar toe en het materiaal (papier, staal, aluminium) dat tussen de twee messen geplaatst wordt, wordt in twee stukken gedeeld.

Aluminium knippen

Naast metaal knippen ben je ook voor aluminium knippen bij Lens aan het juiste adres. Soms is het werk wat we doen recht-toe-recht-aan. Bijvoorbeeld bij de productie van aluminium schopplaten of hoekbeschermers. Grote repeterende vormen in dezelfde maten laten zich het snelst knippen. Wanneer het sneller of goedkoper is dan laseren, gebruiken wij nog graag onze CNC schaar om aluminium te knippen. We vullen de gewenste maat in en knippen daarna aluminium platen tot wel 5mm dik in de gewenste lengte.

RVS knippen

Ook voor RVS knippen kunt u bij Lens terecht. RVS wordt wel eens als RVS schopplaat toegepast. Zeker bij grote aantallen loont het om de best passende en goedkoopste bewerkingsmethode te kiezen. Onze guillotine schaar stelt ons in staat om RVS te knippen. Zo knippen wij hiermee platen van 3000mm bij 1500mm in kleinere stukken om precies uw RVS plaat te maken met de juiste afmetingen.

Wilt u een kijkje achter de schermen? Meldt u zich dan aan voor een fabrieksbezoek.

Meer weten over metaal knippen?

Neem gerust contact op!