De Rotterdamse metro M

Het nieuwe gezicht van Rotterdams vervoer

De iconische, Rotterdamse M op metrostations was in 2013 toe aan een opfrisbeurt. Nadat de vormgeving was bepaald, heeft Lens een ontwerpbureau geadviseerd in de technische maakbaarheid. De kunststof behuizing met TL-balken heeft plaatsgemaakt voor een hedendaags ontwerp met ledverlichting.

Locatie

Regio Rotterdam

Opdrachtgever

RET

Nieuwe M op de Hoekselijn tot aan Rotterdam CS

Aan beide kanten van het uit plaatwerk gezette frame van de M hebben we op onzichtbare wijze een licht doorlatende kunststof kap geplaatst voor een mooi 3D-effect. De M’s voor de RET zijn nu terug te zien op metrostations op verschillende plekken in Rotterdam; van de Hoekselijn tot aan Rotterdam CS.

Volledig ontzorgd

Bij Lens gaan we voor volledige ontzorging. We verzorgden in dit project de algehele productie, waarbij metaalproductie en assemblage een belangrijke rol speelden. Daarnaast hebben we de volledige verantwoordelijkheid gedragen voor het kunststof en de verlichting op maat, inclusief bedrading.

Iconisch beeld

Dit project met custom made verlichting, ook in buitenruimtes, is een belangrijk onderdeel van ons portfolio. De iconische M’s zijn nu prachtige herkenningspunten voor de metro’s in de stad, maar wij weten wat erachter zit.

Wilt u meer weten?

Erik staat u graag te woord!