Willemskade

Project Willemskade

In opdracht van Dennis Interieurarchitecten hebben wij voor een klant aan de Willemskade in Rotterdam een prachtige trapleuning, bijpassend hekwerk, roomdividers en diverse stalen deuren mogen maken. Het pand dateert uit de periode tussen 1850 en 1900 en is monumentaal. Gelegen in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, is het gelukkig grotendeels gespaard gebleven tijdens de bombardementen van 14 mei 1940. Voorheen bestond het uit verschillende appartementen die zijn samengevoegd tot één fraai woonhuis, waarbij de trap een verbindende rol speelt.

Onze werkzaamheden bestonden uit het inmeten, technisch uitwerken en produceren van de verschillende elementen. Na productie hebben we ook de montage uitgevoerd.

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

Dennis Interieurarchitecten

Technieken

Trapleuning en hekwerk

Zowel de trapleuning als het hekwerk zijn ontworpen met een ellipsvorm. Deze vorm kenmerkt zich door gebogen lijnen en lijkt op een langwerpige cirkel. We hebben kaders vervaardigd en daarin staanders geplaatst met uitgesneden ellipsvormen, met een breedte van circa 10 mm en een dikte van 8 mm. De kaders zijn op de treden en aan de staanders bevestigd, waarbij de bevestigingsmiddelen zijn gepoedercoat in dezelfde kleur als de kaders en zo veel mogelijk verborgen zijn verwerkt.

De leuning langs de wand is uitgevoerd in dezelfde stijl als de hekken. Deze bestaat uit een ranke strip met aangelaste leuningdragers en montageplaten. Alles is voorzien van een zwarte poedercoating RAL9005-FST.

Deuren

We hebben diverse deuren en roomdividers vervaardigd voor deze woning. De uitdaging bij de deuren en de roomdividers zat hem in de boogvorm. Met behulp van mallen hebben we de radius uitgezet en het staal in deze vorm gebogen. Hierbij was iedere vorm uniek. Ook de glaslatten zijn uitgevoerd met deze gebogen vorm.

De deuren zijn uitgevoerd met een minimalistische handgreep uit gezet plaatwerk. Een set deuren is voorzien van een smalslot zodat deze kunnen worden afgesloten. Het glas dat in alle deuren is gebruikt, is helder veiligheidsglas. De deuren zijn afgewerkt met een prachtige poedercoating, namelijk Bronze Janvier 6 FST Met BD.

Wilt u meer weten?

Erik staat u graag te woord!