Stadhuis Den Helder

Stadhuis Den Helder

Voor het nieuwe stadhuis op Willemsoord hebben wij in samenwerking met de Gemeente Den Helder, Zeestad beheer, Beersnielsen lichtontwerpers en Janno Hahn prachtige elementen vervaardigd. Het stadhuis bestaat uit twee tegenover elkaar gelegen gebouwen: Gebouw 66 biedt diensten, terwijl Gebouw 72 fungeert als kantoorruimte.

Met name de oude mastenloods (Gebouw 66) heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan. Het gebouw, met uitzicht op schepen aan de kade, heeft nu een strak interieur waarbij originele details zoals houten balken behouden zijn gebleven. Lens BV is trots op de bijdrage aan dit 200 jaar oude gebouw.

Locatie

Den Helder

Opdrachtgever

Ontwikkelmaatschappij Zeestad

Kroonluchter Raadzaal

De prachtige kroonluchter, gecreëerd in samenwerking met Beersnielsen, komt volledig tot zijn recht in de Raadzaal van het stadhuis in Den Helder. De ronde vorm van de lamp komt mooi overeen met de vloer en de raadzaaltafels. Deze prachtige foto van J.van Dam – van Hoogevest architecten geeft het beeld prachtig weer.

Wandarmaturen

Ook de wandarmaturen zijn ontwikkeld in samenwerking met Beersnielsen. Wat deze armaturen bijzonder maakt, is dat ze dezelfde LED-lichtbron bevatten als de kroonluchter. Hierdoor is er een uniforme en harmonieuze lichtstijl gecreëerd.

Signing

Naast de prachtige verlichting hebben we ook prachtige messing letters vervaardigd, bestemd voor onder andere de Raadzaal, de trouwzaal en de toiletborden. Het zijn messing letters  met een dikte van 10 mm met facet geslepen kanten.

Beeldmerk Wapen van den Helder

Het Wapen van Den Helder wordt regelmatig gebruikt in officiële documenten, op stadszegels, en als symbool op gebouwen en voorwerpen die de stad vertegenwoordigen. Het vormt een essentieel element van de lokale cultuur en identiteit van Den Helder. Het Wapen van Den Helder siert opnieuw de gevel van het stadhuis van Den Helder, zij het in een moderne versie vervaardigd uit messing.

Artikel 1 Grondwet

Voor in de Raadzaal hebben wij Artikel 1 van de Grondwet volledig vervaardigd uit messing, waarbij de letters aaneengesloten zijn in vijf tekstregels. Het is prachtig om te zien dat het stadhuis voor iedereen toegankelijk is, zonder onderscheid te maken op welke grond dan ook. Op deze manier brengt de gemeente Den Helder deze boodschap blijvend onder de aandacht.

Wilt u meer weten?

Erik staat u graag te woord!