Stalen trap Amsterdam

Trap, boekenkast en bordes in één ontwerp

De opdrachtgevers hadden architect Tact in Rotterdam gevraagd om een ontwerp te maken voor borders met bijbehorende trap. Het ontwerp is aangeleverd door de opdrachtgever en Lens heeft de technische uitwerking gedaan. Een uitdagende opdracht waarin stoer staal en warm bamboe samenkomen.

Locatie

Amsterdam

Opdrachtgever

Schuck & Vishwanathan en Tact architect

Trapboom

De stalen trapboom is een bijzonder ontwerp, met zwevende treden die aan één zijde zijn verbonden met de trapboom en aan de muur zijn gemonteerd. De andere zijde van de trede heeft geen ondersteuning. De leuningen zijn uitgevoerd als verticale spijlen die doorlopen tot aan het plafond. De treden zijn uitgelijnd met de boekenplanken, wat zorgt voor een rustige en stijlvolle uitstraling. Hierdoor vormen de trap, borders en boekenkast één geheel.

Het bordes van de trap is verbonden met de trap en is voorzien van spijlen. Zowel de boekenplanken, traptreden als het bordes zijn prachtig afgewerkt met bamboe, een ecologische en verantwoorde keuze. Het staalwerk is voorzien van een matte poedercoating met fijnstructuur in onze eigen spuiterij.

Uitdagingen

Deze opdracht was al ver gevorderd in de planningsfase door de opdrachtgevers en er was al een ontwerp gemaakt door de architect. Toch zijn er altijd uitdagingen in ons werk. Zo moesten we elektriciteitsbekabeling voor de verlichting door het framewerk laten lopen. Daarnaast kon de stalen trap niet in één keer naar binnen worden gebracht. Hiervoor moest de trap worden opgedeeld in handzame, gepoedercoate delen die handmatig door het trapgat naar de woning konden worden gedragen. In de woning is de trap samengesteld en gemonteerd.

Tevredenheid

We zijn verheugd dat we aan zo’n prachtige opdracht hebben mogen werken. Wat ons nog blijer maakt, is dat de opdrachtgevers tevreden waren over onze werkwijze en hoe de stalen trap, de boekenkast en het bordes een mooi geheel vormen in de woning.

Wilt u meer weten?

Jeroen staat u graag te woord!