Verzinkt staal voor het Maritiem Museum

Het Rotterdamse Leuvepaviljoen

Het Maritiem Museum in Rotterdam is de grootste en oudste museumhaven van Nederland. In 2021 verrees hier het Leuvepaviljoen als nieuwe trekpleister tussen de Coolsingel en Erasmusbrug. Dit stoere moderne multifunctionele gebouw gunt bezoekers o.a. een kijkje in de werkplaats van de hout- en metaalbewerkers die de historische vloot onderhouden. Van metaal bewerken, weten wij natuurlijk beslist ook wel wat. Daarom verzorgden we de volledige metalen inrichting van deze nieuwe museumateliers.

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

Maritiem Museum

Technieken

Engineering, zagen, lasersnijden, lassen, Kanten, Draad tappen, Boren, Montage

Een hekwerk boordevol erfgoedstukken

De oude scheepsbouwrelicten roepen een wonderlijk maritiem verleden op in het Leuvepaviljoen. Maar hoe exposeer je nou loodzware scheepsschroeven, authentieke handboren en meterslange houtzagen? Het verrijdbaar hekwerkontwerp showt de museumbezoekers dit maritiem erfgoed en leidt de nieuwsgierigen zo door de werkplaatsen. Wij bliezen dit uitnodigend concept compleet tot leven met metaal. Onze verzinkte stalen frames met striproosters vormen een hekwerk boordevol bijzondere voorwerpen.

Onzichtbare montage van museumstukken en interactieve elementen

De gelabelde museumstukken kwamen in de gekste vormen en formaten in onze werkplaats. Met speciale beugels en subtiele aanpassingen monteerden we de delicate museumstukken op de striproosters. Dankzij deze onzichtbare montage hebben de bezoekers alleen oog voor de tentoongestelde objecten.

Touchscreens en andere interactieve elementen op het stalen hekwerk vertellen de geïnteresseerde toeschouwers meer over het geëxposeerde gereedschap en de oude ambachtelijke scheepstechnieken. Onze vakmannen weten perfect hoe je deze kwetsbare apparatuur en vervelende kabelspaghetti onopvallend wegwerkt in het museumdecor.

Eeuwenoude ambacht op eigentijds verzinkt staal

Voorbij ons verrijdbaar expositiehekwerk knetteren de vonken en houtsnippers door de werkruimte. Hier buigt de meestersmid gloeiendheet ijzer voor de historische vloot en schaven timmerlui hout. Het onderhoud van deze bijzondere vaartuigen vraagt tenslotte eeuwenoude maritieme ambacht. Maar dan liefst wel aan betrouwbare, moderne op maat gemaakte werkplaatstafels. En graag ook robuust én verrijdbaar, als dat even kan. Daarvoor vertrouwen de 21ste-eeuwse scheepsbouwers van het Rotterdamse Maritiem Museum natuurlijk op Lens.

Ruimte tot leven met industriële uitstraling

Ook het bordes met trap en stellingen leverden we op in verzinkt staal. De beschermende zinklaag geeft het interieur zijn industriële uitstraling. Dagelijks gebruik schaadt het materiaal niet, maar brengt de tentoonstellingsruimte net helemaal tot leven.

Een compleet verzorgde metalen inrichting, voor minder gaan we niet. Maar welke interieurelementen ziet u, in uw project, nieuwsgierige bezoekers trekken?  Met onze jarenlange expertise in metaal maken wij gegarandeerd uw uniek ontwerp waar.

Wilt u meer weten?

Jeroen staat u graag te woord!