Elektrakasten

Walstroomkast

De Rotterdamse haven wordt flink verduurzaamd. Geluidsoverlast door milieuvervuilende dieselmotoren wordt flink aangepakt. In opdracht van de Firma Endenburg hebben wij walstroomkasten gemaakt, voor sommigen ook wel bekend als een elektrakast, meterkast of verdeelinrichting kast.

Sinds 2012 koesteren we een hechte samenwerking met Endenburg. Onze individuele expertises in elektra en metaal vullen elkaar naadloos aan. Daarnaast zijn we allebei een echt Rotterdams bedrijf.

Locatie

Coolhaven en Maashaven Rotterdam

Opdrachtgever

Endenburg

Maashaven

Wij maken de kast om de walstroomaansluiting heen. De kasten bieden de binnenvaartschepen de mogelijkheid om walstroom te pakken en te gebruiken aan boord van het schip als ze in de haven liggen. Walstroomkasten voorkomen geluidsoverlast voor omwonenden en zorgen voor minder CO2-uitstoot. Aangezien de Maashaven gelegen is in een bewoonde omgeving, zorgde dit project voor een hoop commotie onder de omwonenden.

In totaal zijn er 14 walstroomkasten geïnstalleerd aan de noord- en zuidzijde van de Maashaven door Team Projects Industry. Deze kasten zijn zowel op het trottoir geplaatst, als op de pontons waar de schepen aan liggen.

Coolhaven

Even geleden heeft het Rotterdamse bedrijf Endenburg Elektrotechniek ons gevraagd walstroom aansluitpalen te maken die opgaan in het straatbeeld.

Het is een elektrakast voor de scheepvaart (zowel beroepsvaart als pleziervaart) vermomd als dukdalf, dat is een (meer)paal waar je een schip aan vast kan leggen.

 

Normaal zijn het grote grijze walstroom aansluitkasten, maar in dit geval is het een uniek ontwerp. Overigens hoort er bij de dukdalf ook nog een elektra regelkast. Het is een bijzonder op maat gemaakt ontwerp dat helemaal past bij de scheepvaart. Maar er zijn nog een aantal bijzondere aspecten: ze zijn extra stevig gemaakt en voorzien van een tweelaags antigrafitti coating. De walstroomkast is vervaardigd uit RVS en we hebben ze ook voorzien van hang- en sluitwerk.

Als Rotterdams bedrijf vlakbij de Waalhaven zijn we uiterst trots dat wij hier ons steentje aan bij hebben mogen dragen.

 

Elektrakast op maat

Wij leveren hoogwaardige oplossingen die voldoen aan uw specifieke wensen.

Bij Lens BV geloven we niet in standaard elektrakasten. Wij bieden uitsluitend maatwerkoplossingen van de hoogste kwaliteit, volledig afgestemd op uw individuele behoeften. Onze elektrakasten kunnen volledig worden aangepast en ingericht naar uw wensen.

 

Of het nu gaat om het gewenste materiaal, een reguliere poedercoating of een antigraffiti-coating, deuruitzetters, meerpuntsluitingen, draairichtingen, speciale sokkels of doorvoeren – alles kan besproken worden. Wij staan klaar om met u mee te denken en uw speciale vereisten te realiseren.

Wij streven ernaar om u een oplossing te bieden die perfect aansluit bij uw specifieke situatie. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw elektrakast op maat kunnen realiseren.

Perfecte oplossing?

Jeroen staat u graag te woord!