Metrotoegang Leuvehaven

Een smetteloze metrotoegang Leuvehaven in hartje Rotterdam

De RET moderniseert zijn metrostations met nieuwe nooduitgangen. Want brandveiligheid is van levensbelang. Ook het ondergronds metrostation Leuvehaven in Rotterdam-Centrum telt binnenkort twee nieuwe toegangen. De uitgang aan de westzijde pronkt sinds januari 2022 aan de Schiedamsedijk 78/79. Najaar 2022 volgt de oostzijde. Onze bijdrage? Die ziet u terug in de iconische Rotterdamse M en het hoogglanzend gepolijst RVS.

Locatie

Rotterdam Leuvehaven

Opdrachtgever

JP van Eesteren

Hoogglans gepolijst RVS tussen gelaagd glas

Een nieuwe nooduitgang beïnvloedt het straatbeeld. Daarom schatte studiebureau Spindler vooraf de impact in. Aannemer J.P. van Eesteren realiseerde de gewenste uitkomst. Bijzondere materiaalkeuzes vragen natuurlijk om nauwkeurig vakmanschap. Gelukkig heeft Lens daarvoor genoeg expertise in huis. De balustrade-uitgang bestaat uit gelaagd glas. Wij zorgen met ons hoogglanzend gepolijst roestvast staal dat deze transparante gevels ook bij noodgevallen stevig overeind blijven.

Nauwkeurige blinde montage

We plaatsten de glasgevels in een vakkundig gelast RVS hekwerk met ingewerkte trapleuning. Dankzij onze blinde montage met spiderbevestiging zijn er aan de buitenkant geen uitsteeksels te bespeuren. Zo krijgen wildparkerende fietsers alvast geen kans.

RVS316, smetteloos roestvast staal

Metaal komt in vele vormen en soorten. Voor elke uitdaging bestaat dus beslist wel hét geschiktste materiaal. Daarom luisteren we eerst naar de klant zijn noden. Vervolgens zoeken we naar het beste metaal om ze te vervullen.

Voor deze nooduitgang gebruikten we hoogglanzend gepolijst RVS316. Hoogwaardig metaal met prima eigenschappen voor deze drukbezochte metrolijn. Laat die dagelijkse stroom metroreizigers maar komen. De gepolijste staanders en leuningen stoten het ongewenst vuil en bacteriën wel af. Bovendien blijft het roestvast staal dankzij haar oppervlaktebehandeling ook mooi blinken.

Een uitdaging?

Kom maar langs. Dan vinden we ook voor u dé smetteloze oplossing in metaal.