Expectrum Laser cleaning machine

Robuuste laserreinigers met prijswinnend design

LaserClean uit Alphen aan den Rijn staat wereldwijd bekend om zijn vernuftige laserreinigingsmachines. Het innovatieve bedrijf focust sinds 2003 op het reinigen van keramische rasterwalsen. Exspectrum Laser System Engineering ontwikkelde de gebruiksvriendelijk lasertoepassing die al snel onmisbaar werd in de drukkerswereld. Lens zorgde voor de totaalafwerking. Het resultaat? Een aantrekkelijk ontwerp dat industriële robuustheid combineert met een verfijnde hoge afwerkingsgraad.

Locatie

Wereldwijd

Opdrachtgever

Expectrum Laser Cleaning machine

Samenwerking met Exspectrum

Voor dit project leverde het Rotterdamse Exspectrum de lasertechnologie. MAX Designers tekende het initiële ontwerp uit. In samenwerking met dit ontwerpbureau plozen we uit wat nu écht technisch mogelijk was. LaserClean wenste namelijk machines in verschillende formaten en samenstellingen. Deze laserreinigers moeten ook tegen een stootje kunnen. De krachtpatsers uit de ALCS S(F)-serie krijgen namelijk walsen van wel 3,5 meter lang en 700 kg zwaar te verduren. Intensief vervoer met vorkheftrucks naar drukkerijen? Dat vraagt al helemaal om een stevig beschermend metalen omhulsel.

Een verbeterd ontwerp dat de aandacht trekt

We streven altijd naar een functioneel en betrouwbaar ontwerp. Na het maken van een eerste prototype pakken we uitvoerig de verbeterpunten aan. Maar een productiedesign behelst meer dan techniek. Wie zegt tenslotte dat een industriële machine niet mooi kan zijn? Bovendien verkiezen we detailwerk en kleine serie’s boven massaproductie. Daarom kijken we bij het ontwerptraject ook naar het esthetisch plaatje. Met subtiele rondingen geven we dit reinigingstoestel net dat tikkeltje extra mee. De tweekleurige poedercoating biedt het stalen omhulsel een beschermd laagje én zorgt tegelijkertijd voor een prettige verschijning.

Winnaar Red Dot Design Award 2021

De internationale ontwerpwedstrijd Red Dot Awards bekroont jaarlijks dé uitblinkers in de design- en businesswereld. LaserCleans ALCS 1700 SF won in 2021 de Red Dot Award voor industrieel design. De jury prees het verfrissende kleurengebruik en de minimalistische afgeronde beplating. U begrijpt het al: met staal is véél meer mogelijk dan u denkt. Verkiest u ook een vindingrijk ontwerp boven een logge fantasieloze machine voor uw industriële toepassing? Laat maar horen dan. Wij denken graag met u mee wat mogelijk is.

Wilt u meer weten?

Jeroen staat u graag te woord!

The white color and minimalistic curved plating replace the industry standard of a machine that is built with an iron frame and finished in grey or black. It makes the ALCS 1700 SF an instant eye catcher.

reddot Jury 2021