Zuid.Boijmans

Zuid.Boijmans

Boijmans van Beuningen is actief op de Hillevliet, een bruisende locatie die Noord en Zuid Rotterdam verbindt. Hun nieuwste uitbreiding, ‘Zuid.’, markeert het begin van een veelzijdig programma. Een hoogtepunt van deze ruimte is ‘de Kunstwerktplaats’, een dynamische omgeving waar iedereen gratis kan deelnemen aan workshops, presentaties en activiteiten.

Foto’s van Michelle Piergoelam.

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

Museum Boijmans Van Beuningen – Jasmijn Muskens

Opdracht Zuid.Boijmans

Jasmijn Muskens kreeg de eer om deze ruimte te ontwerpen, met als doel een inclusieve leer- en werkomgeving te creëren voor alle leeftijden en schoolgroepen. Gevestigd in een voormalige technische school in de levendige wijk Feyenoord, is ‘de Kunstwerktplaats’ een moderne interpretatie van de ruimte. Van technische details tot kleuren en materialen, elk aspect is zorgvuldig overwogen. De flexibele indeling maakt het mogelijk om het klaslokaal aan te passen aan verschillende activiteiten, terwijl verplaatsbare werktafels en een speciale aluminium werktafel ruimte bieden voor diverse groepsgroottes. Een indrukwekkende kastenwand van radiata pine dient als opslag- en tentoonstellingsruimte voor projecten, waardoor ‘de Kunstwerktplaats’ een dynamische hub wordt voor creativiteit en leren.

Aluminium tafel

Deze prachtige ronde tafel hebben wij vervaardigd, ideaal voor kleine groepen die samenwerken. De tafel rust op 10 aluminium buizen als poten, wat een stoere en toch speelse uitstraling geeft aan het geheel.

Banken van aluminium buizen

Deze kunstzinnige banken hebben we gecreëerd van aluminium buizen. Mobiliteit stond centraal, dus hebben we robuuste zwenkwielen toegevoegd om het gemakkelijk verplaatsbaar te maken.

Ornamenten

We hebben ook de aluminium ornamenten – frutseltjes- voor op de kast vervaardigd, die de kast een speels en uitnodigend karakter geven, waardoor het een plezier is om ernaar te kijken.

Wilt u meer weten?

Erik staat u graag te woord!