Kasten van Simone Post

Kasten van Simone Post

Simone Post (1990) is een Nederlandse textiel- en productontwerper die woont en werkt in Nederland. In 2015 studeerde ze cum laude af aan de Design Academy Eindhoven en sindsdien heeft ze verschillende internationale prijzen gewonnen.

Locatie

Rotterdam

Opdrachtgever

Simone Post

Kasten

Wij hebben het genoegen gehad een kastenserie voor Simone Post te mogen vervaardigen, bestaande uit varianten met 3, 4 en 5 vakken. Deze kasten zijn vervaardigd van staal, waarbij we verschillende bewerkingen hebben toegepast om tot het eindresultaat te komen. Bovendien hebben we de kasten voorzien van een poedercoating in 4 verschillende RAL-kleuren. Simone Post heeft de kasten prachtig bekleed met textiel, waardoor het eindresultaat buitengewoon fraai is geworden. We zijn dan ook verheugd om dit op onze website te presenteren.

Het werk van Simone Post richt zich diepgaand op kleur, oppervlak en print. Voor Simone is het eindproduct niet noodzakelijk het meest interessante aspect van het ontwerpproces. Ze koestert een voorliefde voor het proces zelf en experimenteert om het verborgen potentieel van materialen en technieken te onthullen. Haar focus ligt op gedurfd en onverwacht gebruik van materialen, het behoud van ambacht en het bevorderen van duurzaamheid. Dit komt duidelijk naar voren in de kasten: de prachtige kleuren en de vormen van het textiel zijn werkelijk opmerkelijk. Elk van deze kasten is uniek en we zijn buitengewoon trots dat we hebben kunnen bijdragen aan dit project.

Wilt u meer weten?

Erik staat u graag te woord!