Metaaltalent Workshop: Een dag vol creativiteit en innovatie

Op vrijdag 17 mei beleefden we bij Lens BV een onvergetelijke dag tijdens onze metaalbewerkingsworkshop voor leerlingen van groep 7 van de Wilhelminaschool Charlois, georganiseerd onder ons project ‘Metaaltalent’. Onder het inspirerende motto “Smeed je toekomst” kregen deze jonge talenten de kans om metaalbewerkingstechnieken van dichtbij te ervaren.

21 mei 2024 - Lens B.V.

De dag begon met een korte introductie over de basisprincipes van metaalbewerking. Vervolgens werden de leerlingen verdeeld in kleine groepen, waar ze de kans kregen om verschillende technieken uit te proberen. Wat volgde was een explosie van creativiteit en enthousiasme. De kinderen maakten indrukwekkende creaties, waaronder metalen jeeps, stalen olifanten en zelfs een gigantische dino. De jeeps werden volledig door de leerlingen zelf gemaakt en gespoten in kleuren naar keuze. Bij de dino was het een kwestie van samenwerken: de onderdelen zoeken, assembleren en zelf lassen.

De workshop bood de kinderen een hands-on ervaring met professioneel gereedschap. Ze leerden omgaan met een grote kantbank, ontbraammachines, lasersnijmachines en lasapparatuur. Het gevoel van voldoening was duidelijk zichtbaar op hun gezichten toen ze hun eigen creaties zagen ontstaan. Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het moment waarop de leerlingen hun zelfgemaakte kunstwerken mee naar huis mochten nemen. Deze unieke stukken sieren nu niet alleen de klaslokalen, maar ook de slaapkamers van de jonge makers.

De aanwezigheid van wethouder Tim Versnel gaf de dag extra glans. Hij nam niet alleen de tijd om de leerlingen te ontmoeten, maar hielp zelfs mee met het lassen van een deel van de dino. Zijn betrokkenheid onderstreepte het belang van dit soort initiatieven en toonde hoe ambacht en techniek inspirerend kunnen zijn voor iedereen.

De dag werd afgesloten met een dankwoord aan alle betrokkenen. Het succes van deze workshop was te danken aan de inzet van vele handen en harten. Door deze praktische ervaringen en de vreugde van leren te combineren, maken we samen een verschil. We inspireren de volgende generatie technici en laten hen zien hoe spannend en creatief de wereld van metaalbewerking kan zijn.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze geweldige dag. Samen blijven we werken aan een toekomst vol technische talenten en innovatieve ideeën. Smeed je toekomst, vandaag en altijd!

Nog vragen?

Tom staat u graag te woord