Een bijzonder geschenk: de aluminium olifant

Onlangs verwelkomden onze collega’s Pim en Shuriël hun kleine wondertjes in de wereld, en natuurlijk laten we zo’n vreugdevolle gebeurtenis niet onopgemerkt voorbijgaan. Als eerbetoon aan deze bijzondere momenten heeft onze getalenteerde stagiair Anouk, die nu als tekenaar bij ons in dienst is, een uniek kunstwerk gecreëerd: prachtige aluminium olifanten. Wat begon als een geschenk voor nieuwe ouders, groeide uit tot een verzoek van een andere enthousiaste collega die gewoonweg zo enthousiast was door deze bijzondere creaties.

19 januari 2024 - Lens B.V.

De olifanten, vervaardigd uit duurzaam aluminium, zijn niet zomaar kunstwerken; ze symboliseren vakmanschap en de kracht van samenwerking. Het feit dat meerdere collega’s hebben bijgedragen aan het tot stand brengen van deze kunstwerken maakt dit geschenk extra bijzonder, zowel om te geven als te ontvangen. Elke bewerking, van het lasergesneden en gekante metaal tot het zorgvuldig aangebrachte stiftlassen, getuigt van precisie en toewijding, wat resulteert in een verbluffende gelijkenis met majestueuze olifanten.

Anouk, de ontwerper achter deze creaties, heeft niet alleen vormgegeven aan de olifanten, maar heeft ook de rijke symboliek en betekenis ervan vastgelegd. In de fabriek werden de olifanten met behulp van geavanceerde technieken zoals lasersnijden, kanten en stiftlassen tot leven gebracht, waarna ze hun definitieve vorm kregen in de spuiterij met een zorgvuldige poedercoating.

De kleuren van de poedercoating werden niet willekeurig gekozen; integendeel, ze zijn doordacht en dragen bij aan de esthetiek van het eindproduct. Astrid’s favoriete kleur is zwart, en Koen zei meteen: “Astrid, jij moet gaan voor de RAL9011 fs.” Voor de mannen die vaders zijn geworden, was het kiezen van kleuren voor een ander best wel moeilijk. Pim’s olifant, die de kleur groen heeft gekregen (Sikkens L0.20.40), werd gekozen door Peter. Deze kleur weerspiegelt de tinten die te vinden zijn in de babykamer en op het geboortekaartje. Voor Shuriël, waarvan het geboortekaartje roze was, kwam Koen met de warme kleur roze (Sikkens C8.25.65). Zo ontstaat er een harmonieus geheel dat recht doet aan de persoonlijke voorkeuren en achtergronden van de gelukkige ontvangers.

Deze aluminium olifanten, geboren uit Anouks verbeelding en tot leven gebracht door haar uitzonderlijke vaardigheden, zijn meer dan eenvoudige decoratieve stukken. Ze belichamen de kunst van het creëren, verstevigen de band tussen collega’s en onderstrepen de kracht van een bijzonder geschenk. Als tijdloze herinneringen aan deze speciale momenten zullen de olifanten ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten, en ons keer op keer herinneren aan de diepere betekenis van het creatieve proces – meer dan louter techniek, het is een uiting van liefde, toewijding en waardering voor elkaar.

Nog vragen?

Tom staat u graag te woord