Aluminium op maat maken

Bij ons kunt u terecht voor het op maat laten maken van aluminium. Wij hebben de benodigde apparatuur en expertise om nauwkeurig te knippen, lasersnijden, buigen, frezen en lassen. Als u specifieke wensen heeft, helpen wij u graag bij het kiezen van het juiste type aluminium, de gewenste afmetingen en vormen.

14 november 2023 - Lens B.V.

Aluminiumplaat opmaat knippen, snijden of zagen

Bij het snijden of zagen van aluminium is de dikte en vorm van het aluminium van belang. Over het algemeen is knippen de meest effectieve manier om dunne aluminiumplaten op maat te maken, terwijl zagen beter geschikt is voor dikkere aluminiumstukken. Aluminium lasersnijden is weer geschikt voor complexe vormen of complete uitslagen.

Als u dun aluminium op maat wil krijgen, zoals een aluminiumplaat van 3 mm of minder, dan is knippen de goedkoopste optie. Dit wordt gedaan met een schaar. Knippen is snel, efficiënt en geeft over het algemeen een nette en precieze snede zonder bramen of vervorming.

Als u dikker aluminium wilt bewerken, zoals platen van 5 mm of meer, dan kan zagen een betere optie zijn. Een zaag kan echter een minder precieze snede geven en kan niet worden toegepast bij dunne materialen of complexe vormen.

Als u complexe vormen of patronen in het aluminium wilt laten snijden, dan is lasersnijden meestal de beste optie. Een lasersnijden met een geschikt blad kan worden gebruikt om bochten en andere vormen te zagen.

Kortom, de keuze tussen knippen, zagen of lasersnijden hangt af van de dikte en vorm van het aluminium dat u op maat wilt hebben. Als u een dunne aluminiumplaat wilt laten snijden, dan is knippen waarschijnlijk de beste optie. Als u dikker aluminium op maat wenst, dan is zagen waarschijnlijk beter. Bij complexe vormen wordt lasersnijden toegepast.

Bramen verwijderen van aluminiumplaat

Ontbramen van aluminiumplaat is het proces waarbij scherpe randen en bramen verwijderd worden na het snijden van het materiaal. Dit zorgt voor een veiliger en esthetisch aantrekkelijker product. Methoden variëren van handmatig schuren tot mechanisch ontbramen, afhankelijk van de hoeveelheid en precisie die vereist is.

Lassen van aluminium

Lassen van dun aluminium plaatwerk is een gespecialiseerde vaardigheid die een nauwkeurige aanpak vereist. Aluminium heeft een lage smelttemperatuur en een hoge warmtegeleidingscapaciteit, wat betekent dat het snel warmte verspreidt vanaf het lasgebied. Dit vereist dat de lasser een lasmethode kiest die nauwkeurige warmtebeheersing biedt, zoals TIG lassen, om oververhitting en vervorming van het materiaal te voorkomen. De lasser moet ook gebruikmaken van een vulmateriaal dat compatibel is met de aluminiumlegering van het plaatwerk om de integriteit van de las te verzekeren. Het voorbereiden van het oppervlak is cruciaal; het moet schoon en vrij van oxides zijn en stabiele hand en een consistente snelheid zijn essentieel voor het creëren van een sterke en nette lasnaad, terwijl het gebruik van backing materiaal kan helpen om doorzakken en ongelijkmatige lasnaden te voorkomen.

Conclusie: Maatwerk Aluminium voor Uw Project

Het op maat maken van aluminium biedt een scala aan voordelen, of u nu een individuele consument bent of een professional. Bij Lens BV begrijpen we de waarde van precisie en maatwerk en bieden we oplossingen die perfect aansluiten bij uw exacte specificaties. Wij staan klaar om uw projecten te ondersteunen en de mogelijkheden van maatwerk aluminium volledig te benutten.

Nog vragen?

Tom staat u graag te woord