Een brandende dinsdag

Afgelopen dinsdag was het een bijzondere dag. De brandweer kwam op bezoek voor een leerzame en interactieve sessie over brandveiligheid. Het was een middag vol serieuze lessen, maar ook met veel plezier en teamwork.

14 juni 2024 - Lens B.V.

De echte actie begon meteen na een korte introductie. Iedereen kreeg de kans om een brandje te blussen met een brandblusser. Er werd eerst uitgelegd hoe je een brandblusser correct gebruikt, en daarna mocht iedereen het zelf proberen. Het was indrukwekkend om te zien hoe onze collega’s met vastberadenheid de vlammen te lijf gingen.

Een van de spannendste onderdelen van de dag was het simuleren van een vlam in de pan. De brandweer toonde ons de juiste manier om deze gevaarlijke situatie aan te pakken: door simpelweg een deksel op de pan te plaatsen om de vlammen te doven. Maar daarna moeten we natuurlijk niet vergeten om de hittebron en afzuigkap uit te schakelen. Het is altijd verstandig om de brandweer alsnog te bellen om te controleren of het vuur niet in de afzuigkap is geslagen. Het was een waardevolle demonstratie die iedereen zich nog lang zal herinneren.

Ondanks de serieuze aard van de oefeningen, was de sfeer de hele dag door opgewekt en enthousiast. Onze medewerkers deden vrolijk mee en staken elkaar aan met hun enthousiasme. Het was duidelijk dat iedereen het belang van brandveiligheid inzag.

Aan het einde van de dag bedankten we de brandweer voor hun tijd en expertise. Het was een dag vol nieuwe inzichten en vaardigheden, en we zijn allemaal beter voorbereid op noodsituaties. Bedankt, brandweer, voor deze onvergetelijke ervaring!

De collega’s onderling hebben de dag afgesloten met een heerlijke BBQ. De gave BBQ is getekend en gemaakt door Lens BV.

Nog vragen?

Tom staat u graag te woord