Techniekinspiratie voor Rotterdamse Basisschoolkinderen

In Rotterdam groeien veel kinderen op zonder directe toegang tot technieklokalen op hun basisscholen. Dit roept de vraag op hoe deze jonge kinderen worden aangemoedigd om techniek als een mogelijke toekomstige carrière te overwegen. In een tijd waarin de vraag naar vakmensen zoals constructiebankwerkers, plaatwerkers en lassers onverminderd groot is, is het van cruciaal belang om samen te werken en de jeugd te inspireren voor deze beroepen.

16 februari 2024 - Lens B.V.

De Kinderen van de IMC Weekendschool Rotterdam

Op zondag 11 februari openden wij de deuren van ons bedrijf voor een speciale workshop metaalbewerking, georganiseerd voor de kinderen van de IMC Weekendschool Rotterdam. Een dag vol inspiratie waarin zij de kans kregen om met hun eigen handen te ervaren hoe het voelt om een stalen olifant te vouwen, jeeps te kanten na het lasersnijden en zelfs een dino in elkaar te zetten aan de hand van werktekeningen. Het hoogtepunt van de dag? De jonge leerlingen mochten hun eigen creaties zelf lassen, een ervaring die zonder twijfel in hun geheugen gegrift zal staan.

De impact van de workshop

De workshop heeft niet alleen de kinderen, maar ook ons team positief beïnvloed. Dit bevestigt onze overtuiging dat initiatieven als deze van onschatbare waarde zijn om de volgende generatie te inspireren en techniek te zien als een serieuze en waardevolle carrièreoptie, ver verwijderd van het stigma van een “slecht” studieadvies.

Toekomstige stappen

Deze succesvolle workshop was slechts het begin. We zijn vastbesloten om dit soort initiatieven voort te zetten in samenwerking met lokale basisscholen en leveranciers. Het is onze collectieve verantwoordelijkheid om kinderen in aanraking te laten komen met vakmanschap en techniek, zodat de jeugd de kans krijgt om hun volledige potentieel te ontdekken en te ontwikkelen.

Dank aan onze partners

Deze succesvolle workshop kwam tot stand dankzij de enthousiaste inzet van collega’s bij Lens BV en Matthijs de Vries van Lastotaal. Hun toewijding en samenwerking hebben deze dag onvergetelijk gemaakt. Het is tijd om de handen ineen te slaan en ervoor te zorgen dat techniekonderwijs toegankelijk wordt voor alle basisschoolkinderen in Rotterdam. Alleen zo kunnen we een stalen toekomst creëren waarin jonge kinderen worden aangemoedigd om te dromen, te bouwen en te innoveren.

Nog vragen?

Tom staat u graag te woord