Stadhuis Rotterdam

MEUBELS EN KROONLUCHTERS STADHUIS ROTTERDAM

In 2018 tekenden deMunnik-deJong & Merk X een nieuw eigentijds interieur voor het publiekscentrum van Stadhuis Rotterdam. Wij ondersteunden interieurbouwer Hoogendoorn en installateur Endenburg Elektrotechniek met onze expertise in metaal. We materialiseerden hun visie met monumentale kroonluchters, elegante pendelarmaturen, strakke servicebalies en in het oog springende signing. Deze verfraaide stadswinkel op de Coolsingel viel duidelijk in de smaak. De Architectenweb Awards bekroonden het ontwerp met de prijs voor ‘Interieur van het Jaar 2018’.

Locatie

Stadhuis Rotterdam Coolsingel

Opdrachtgever

Hoogendoorn MBI & Endenburg Elektrotechniek

Rijke stalen detaillering

Lichte gemêleerde metselsteen, een geleding in drie hoogtes en diepliggende ramen: deze Rotterdamse gymzaal imponeert met haar sobere vorm en materiaalkeuze. Tegelijkertijd trekt deze sportvoorziening alle aandacht met haar rijke stalen detaillering. Lokale schoolkinderen bedachten de naam ‘Tarwesterk’. Grafisch ontwerper Reynoud Homan vertaalde hun gespierde taalvondst in sierlijke stripletters. Wij toverden Homans ontwerp tot leven met staal. Gevelletters, siertralies en hekwerk met sportieve verwijzingen naar de middenstip en het strafschopgebied verraden dat hier binnen flink gezweet wordt.

Strakke signing & elegante pendelarmaturen

De vernieuwde stadswinkel verwelkomt de Rotterdammer voor brede dienstverlening. Onze opdrachtgevers mikten daarvoor op esthetiek én gebruiksgemak. Dat verwezenlijkten we met elegante pendelarmaturen en sobere leestafellichtbehuizing. De servicebalies trekken de aandacht met hun strakke signing en in hoogte verstelbare bureaus met draaiportaal. De massieve cijferblokken gidsen bezoekers door het publiekcentrum.

Superieure afwerking

In 2018 kreeg Stadhuis Rotterdam de prijs voor ‘Interieur van het Jaar’ op de Architectenweb Awards. De jury prees de details en het maatwerk. Een leuke waardering voor onze veelzijdige metaalbewerkers. Een prestigieus ontwerp materialiseren vraagt namelijk vakmanschap, deskundigheid en oog voor detail. Daarvoor heeft Lens onder andere vakkundige lassers in huis. Zij concretiseren met hun jarenlange ervaring de visie van onze opdrachtgevers. De metalen interieurelementen van dit publiekscentrum illustreren dit meteen. Geen storende deelnaden of oneffenheden te bespeuren. Want bij Lens gaan we altijd voor een superieure afwerkingsgraad. Binnenkort ook voor u?

Wilt u meer weten?

Tom vertelt u er graag meer over!