Kroonluchters Park Paviljoen

KROONLUCHTERS PARK PAVILJOEN

In 2019 is het Park Paviljoen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe opgeleverd. Aan het plafond hangen mede door BeerNielsen ontworpen ‘kroonluchters’. De lichtbronnen projecteren een bijzonder bladerdak op het plafond met gebogen lampenkappen.

Vanaf een eerste mock-up is er met diverse prototypes een armatuur ontwikkeld. Het uiteindelijke ontwerp is vervolgens 8x op identieke wijze uitgevoerd.

Locatie

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Opdrachtgever

BeerNielsen

Technieken

Prototyping, Engineering, Lasersnijden, Walsen, Lassen en Poedercoaten

Waan je in een zonnig bos

Met bewegend licht- en schaduwspel doet dit denken aan het licht dat je ervaart, terwijl je in het bos wandelt. Waan je in een prachtig, zonnig bos dankzij deze kroonluchters.

Waan je in een zonnig bos

Met bewegend licht- en schaduwspel doet dit denken aan het licht dat je ervaart, terwijl je in het bos wandelt. Waan je in een prachtig, zonnig bos dankzij deze kroonluchters.

Waan je in een zonnig bos

Met bewegend licht- en schaduwspel doet dit denken aan het licht dat je ervaart, terwijl je in het bos wandelt. Waan je in een prachtig, zonnig bos dankzij deze kroonluchters.

Unieke contouren van bos en bosdieren

Met deze unieke kroonluchters ontstaan unieke vormen met minuscule contouren van het bos en de bosdieren. Deze projectie is gemaakt door middel van lasersnijden met een lasersnijmachine.

In speciale poedercoating

De kroonluchters zijn voorzien van de speciale poedercoating Annodic Champagne. Deze poedercoating is één dag voor de opening geplaatst. Vanaf de eerste prototypes tot aan plaatsing is Lens betrokken geweest bij dit bijzondere project.

Wilt u meer weten?

Tom staat u graag te woord!